ð O modelarski sekciji
ð Modelarska foto galerija
ð Želite postati modelar?

Letalski modelček
 

Tudi pri modelarstvu velja: Na mladih svet stoji

V okviru Koroškega aerokluba že dolga leta deluje tudi modelarska sekcija. Ta je, tako kot še marsikje drugje, vir kadrov za šolanje bodočih pilotov jadralnih in motornih letal. Ukvarjamo se z izdelavo prostoletečih modelov (za mlajše člane - začetnike) in radijsko vodenih modelov letal.

Prav s slednjimi smo v kategoriji F3J med leti 1992 in 1997 zasloveli kot dvakratni državni prvaki. Tudi na ostalih tekmah v tem času, se nikoli nismo poslovili od prvenstva brez uvrstitve med prvih pet.

 

Kot sekcija Koroškega aerokluba imamo že od leta 1983 v Slovenj Gradcu, na Celjski cesti 38, prostor v katerem smo si uredili delavnico. Prav tako pa delujemo tudi na osnovni šoli v Slovenj Gradcu, kjer v okviru krožka g. Jaka Grabec  poučuje najmlajše modelarje. Tako se članstvo v modelarski sekciji iz leta v leto povečuje in vsakega, ki je zainteresiran za sodelovanje z nami, bomo toplo sprejeli in se z njim pogovorili o možnostih članstva v klubu.  Za dodatne informacije lahko pokličete na telefonsko številko 041 692 893 (Tomaž).

Včasih gre kaj tudi narobe ...
 

Tudi v letu 2005 krožek deluje s polno paro. Sodeluje šest modelarjev in uspelo nam je že  nadoknadit, kar smo zamudili zaradi poznega začetka. Modeli so že skoraj (no recimo enih 90%) gotovi. Pripravljamo se za finiš, potem pa ... No, tule je še nekaj fotografij iz naše delavnice.

Na vrh